Site Loader

De arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt herstelt zich in rap tempo. Werknemers durven de stap naar een nieuwe werkgever weer te maken. Werkgevers in bouw, ICT, techniek en logistiek kunnen de vraag nauwelijks invullen. Ook in andere branches neemt de werkgelegenheid toe.

Medewerkers die al geruime tijd bij u werkzaam zijn, kijken om zich heen en hebben weer oog voor hun carrière.
En misschien wilt u uw medewerker wel graag houden, maar weet u niet precies hoe u hem of haar die ruimte kunt bieden.

Uw bedrijf

De komende tijd gaat het er in uw bedrijf om, waardevolle medewerkers te houden en te blijven motiveren. Zij zijn een belangrijke voorwaarde voor uw eigen omzet en groei.

U heeft er baat bij een goed inzicht te hebben in de loopbaan wensen en kansen van uw medewerkers, maar ook aan een goede samenstelling van uw personeel, bijvoorbeeld qua leeftijdsopbouw.

Mogelijk zijn er ook werknemers die bij u aankloppen en zelf vragen over loopbaanmogelijkheden. Als zij van u een bevredigend antwoord krijgen, zal men geneigd zijn te blijven. Zo niet dan is de kans groter dat ze zelf afscheid van uw bedrijf nemen, feitelijk of alleen mentaal.

Flexibele scenario’s

Het  houden van functioneringsgesprekken is een prima instrument om voeling te houden met wensen en behoeften van uw mensen. Maar ook het inzetten van loopbaantesten. Zo krijgt u inzicht in de vragen van uw personeel en kunt u deze koppelen aan de mogelijkheden die uw bedrijf kan bieden.

En wilt u echt afscheid  nemen van medewerkers, dan is begeleiding van werk naar werk een factor van betekenis, ook voor het imago van uw bedrijf.

Tenslotte is het, bij het aantrekken van nieuwe medewerkers, goed om te weten welk toekomstperspectief u hen bieden kunt. In sommige branches waar schaarste ontstaat, worden die toekomstperspectieven belangrijk in de keuze van een werknemer om bij u te komen werken of naar een andere werkgever te gaan.

Mijn aanbod

Ik  ben een ervaren loopbaancoach die het beste in mensen binnen bedrijven naar boven haalt. Graag maak ik een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

 Neemt u dan contact met mij op: 06-50423338.

En bedenkt u goed:

Als er één schaap over de dam is, weten de anderen ook dat het mogelijk is….

Post Author: Herman

zie: www.hermanekenhorst.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.