Site Loader

Dat is vaak de vraag van een cliënt die overweegt om loopbaancoaching te gaan volgen.

Enkele antwoorden hierop:

  1. Een deskundig iemand die er helemaal voor jou is. 

Je draait soms al een tijdje in een cirkeltje rond en komt er niet uit. Dat geeft druk en is vaak vermoeiend. Dan kan het prettig zijn dat een ander een tijdje met je meekijkt. Je ontspant en hoeft het niet alleen te doen. Vaak geven cliënten aan dat zij dingen zeggen die ze nog niet eerder kwijt konden.

  1. Je blik verandert

Loopbaancoaching  zorgt er niet voor dat je snel en rigoureus van baan verandert. Dat er meteen werk ligt dat je fantastisch lijkt. Een loopbaantraject leert je dat je anders kunt kijken naar de situatie waarin je zit. En daardoor neemt de spanning waar je al een tijd mee rondloopt af. Dat betekent dat, ook al verandert er niets in je situatie, je toch weer met energie verder kunt gaan. Want de manier waarop je tegen jezelf en je werk aan kijkt, is veranderd.

  1. Heldere inzichten

Het volgen van loopbaancoaching is als het leggen van een puzzel: de stukjes worden duidelijk waar ze horen. Je krijgt zicht op het geheel en de kansen en bedreigingen die er werkelijk zijn. Het maken van nieuwe keuzes gaat een stuk makkelijker. Een loopbaantraject is intensief en het geeft tegelijkertijd ontspanning. Je kunt beter het geheel overzien. Cliënten vertellen vaak dat ze zó nog nooit tegen hun situatie aan gekeken hebben. En dat ze zich nooit bewust waren van hun kwaliteiten. Het komt vaker voor dat een volgend sollicitatiegesprek ineens beter gaat en leidt tot een volgende baan, zelfs voordat het traject is afgerond.

  1. Loopbaancoaching is altijd persoonlijk.

Op jouw situatie afgestemd. Of je nu vanuit een ziektetraject komt of vanuit een bestaande werksituatie, iedere situatie is uniek. Het resultaat van een traject is toegespitst op jou mogelijkheden. Jij groeit in zelfvertrouwen.

  1. Keuzes maken en focussen.

De ervaring leert dat wanneer je loopbaanbegeleiding inschakelt, je beter keuzes durft te maken en dat je beter gaat functioneren in de huidige baan. Belemmeringen om van werk te veranderen heeft iedereen. Door loopbaancoaching kom je ze op het spoor en kun je er beter mee omgaan. Je leert te focussen op wat echt belangrijk is.

Meer weten, neem contact met mij op: info@hermanekenhorst.nl

Post Author: Herman

zie: www.hermanekenhorst.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.