Site Loader

Wil jij weten waarom je met sommige mensen goed overweg kunt en met anderen minder?

Wil jij je samenwerking met anderen verbeteren?

Weet jij hoe je je leven het liefst organiseert en beslissingen neemt?

Sommige gedragingen zijn voor jou vanzelfsprekend en andere manieren vind je lastig.

Het maken van een persoonlijkheidsprofiel volgens de methodiek van MBTI geeft je inzicht in al deze aspecten van je gedrag.

 Het bevordert je:

  • Persoonlijke ontwikkeling;
  • Management en leiderschapsontwikkeling;
  • Teambuilding en –ontwikkeling;
  • Jouw communicatie;
  • Voorbereiding op sollicitaties en Persoonlijke Ontwikkel Plannen;
  • zowel in je werk als privé.

Resultaat

Na het opstellen van een persoonlijkheidsprofiel heb je inzicht in je eigen persoonlijkheidsvoorkeuren en in die van anderen. Je kunt het gebruiken voor het bepalen van ontwikkelpunten, het verbeteren van communicatie, het voorbereiden op sollicitaties of als start voor een coaching- of loopbaanoriëntatie traject.

Types

MBTI heeft 16 verschillende types beschreven op basis van persoonlijke voorkeuren. Hoewel ieder mens uniek is kan iedereen zich herkennen in één van deze types. Het plezierige dit instrument is dat het er van uitgaat dat je beide mogelijkheden van de tegenstelling in je hebt. Er is altijd één van de twee mogelijkheden die de voorkeur heeft, maar je kúnt ze beiden inzetten. 

De MBTI is geen test, het meet geen goed of slecht. Het is prettig dat je zelf door middel van het gesprek met een gecertificeerde coach inschat welk type voorkeur je hebt. Daarnaast wordt er een vragenlijst gebruikt die de uitslag kan ondersteunen.

Werkwijze

Het vaststellen van jou persoonlijkheidsprofiel bestaat uit het invullen van een vragenlijst die je vooraf krijgt opgestuurd. Daarnaast wordt in een persoonlijk gesprek je profiel besproken en advies en ontwikkeltips gegeven. Dit gesprek duurt ongeveer 2 uur.

Achtergrond

De Mayers-Briggs Type Indicator® (MBTI®) is wereldwijd erkend als een zeer krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor persoonlijke ontwikkeling en meer  zelfinzicht. De MBTI beschrijft op een positieve en constructieve manier verschillen tussen mensen en is hiermee één van de meest populaire persoonlijkheidsinstrumenten ter wereld.

Aanmelden

Heb je belangstelling voor het opmaken van een persoonlijkheidsprofiel volgens de MBTI methode? Neem dan met mij contact op voor een afspraak

Post Author: Herman

zie: www.hermanekenhorst.nl

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.