Groepstraining solliciteren

Doelgroep

Iedereen die wil leren om met vertrouwen aan een sollicitatietraject te beginnen om zo je kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

Resultaat

Na afloop van de training ben je 100% voorbereid én gemotiveerd om je eerstvolgende sollicitatiegesprek met meer resultaat te voeren

Opbouw

De training is opgebouwd uit drie modules van 1 dagdeel (totaal 1,5 dag). Het is mogelijk om de modules samen te voegen tot een ééndaagse training.

Het voorbereiden van een sollicitatie

Je leert de voor jouw geschikte vacatures te zoeken. Hierbij wordt aandacht geschonken aan het digitaal zoeken van vacatures. Je analyseert de vacature en bereidt je voor op het eerste contact met het bedrijf voordat je solliciteert.

Het schrijven van een brief en CV

Deze module gaat dieper in op het schrijven van een sollicitatiebrief en het maken van een CV. Je leert hoe een sollicitatiebrief is opgebouwd en hoe je een brief schrijft. Ook weet je na afloop wat er wel en niet in een CV hoort en volgens welke regels deze moet worden opgebouwd.

Het voeren van een sollicitatiegesprek

Deze module is geschikt voor iedereen die wil oefenen in het voeren van een sollicitatiegesprek. De training gaat ook in op de geestelijke voorbereiding op dit belangrijke gesprek. Je ervaart hoe het voelt om sollicitant te zijn. In een rollenspel met behulp van ervaren selecteurs wordt het sollicitatiegesprek geoefend en krijg je opbouwende feedback op de wijze waarop je jezelf gepresenteerd heb