Sollicitatietraining

Doelgroep
Iedereen die wil leren om met vertrouwen aan een sollicitatietraject te beginnen en zo zijn/haar kans op de arbeidsmarkt te vergroten.

Resultaten

Het voorbereiden van een sollicitatie
U leert de voor u geschikte vacatures te zoeken. Hierbij wordt aandacht geschonken aan het digitaal zoeken van vacatures. U analyseert de vacature en bereidt u voor op het eerste contact met het bedrijf voordat u solliciteert. Na afloop van de training bent u voor 100% voorbereid én gemotiveerd om uw eerstvolgende sollicitatiegesprek met meer resultaat te voeren.


Het schrijven van een brief en CV
Deze module gaat dieper in op het schrijven van een sollicitatiebrief en het maken van een CV. U leert hoe een sollicitatiebrief is opgebouwd en hoe u een  brief schrijft. Ook weet u na afloop wat er wel en niet in een CV hoort en volgens welke regels deze moet worden opgebouwd.

Het voeren van een sollicitatiegesprek
Na afloop van de training bent u voor 100% voorbereid én gemotiveerd om uw eerstvolgende sollicitatiegesprek met meer resultaat te voeren. Deze module is geschikt voor iedereen die wil oefenen in het voeren van een sollicitatiegesprek. De training gaat ook in op de geestelijke voorbereiding op dit belangrijke gesprek. U ervaart hoe het voelt om daadwerkelijk sollicitant te zijn. In een rollenspel met behulp van ervaren selecteurs wordt het sollicitatiegesprek geoefend en krijgt u opbouwende feedback op de wijze waarop u zichzelf gepresenteerd heeft.

Opbouw
De training is opgebouwd uit  drie modules van 1 dagdeel (totaal 1,5 dag). Het is mogelijk om de modules samen te voegen tot een ééndaagse training.