Loopbaancoaching werkgever

Doelgroep
Uw werknemers bepalen in hoge mate het resultaat van uw werk. Vaak doen ze dat tot volle tevredenheid. Betrokken en gemotiveerde medewerkers verhogen uw productiviteit. Als werkgever heeft u er baat bij dat iedere werknemer plezier en voldoening in het werk ervaart. Dat maakt ze tot duurzaam flexibele medewerkers.

Soms loopt het anders:
–    Medewerkers  hebben behoefte aan een herbezinning op hun toekomstig werk. Ze willen een carrièrestap maken en weten niet precies wat en hoe ze dat moeten aanpakken. En u wilt ze graag behouden voor uw organisatie.
–    Medewerkers  worden ziek en kunnen het werk niet langer aan; u moet afscheid van ze nemen. Goed werkgeverschap en het begeleiden van mensen naar ander werk tijdens ziekte van werk naar werk is belangrijk.
–    U zit midden in een reorganisatie en ontslag of herplaatsing binnen uw organisatie is onvermijdelijk. Uw zorg voor het personeel is groot maar u kunt hun zorgen niet weg nemen.


Resultaten
•    Medewerkers die flexibeler en duurzamer inzetbaar zijn binnen uw organisatie  
•    Het tonen van goed werkgeverschap ook als u afscheid moet nemen van uw   medewerker.
•    Uw medewerker blijft ambassadeur van uw bedrijf ook wanneer hij vertrokken is.
•    Een gedegen traject waarbij de werknemer optimaal ondersteund is bij het zoeken naar een inspirerende functie binnen of buiten de organisatie.

Opbouw loopbaantraject
•    Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt een offerte gemaakt
•    Een intakegesprek met de medewerker waarin de doelen zo concreet mogelijk verwoord worden
•    Een traject van 5 tot 7 gesprekken waarin de medewerker de volgende stappen doorloopt:
–    Wie ben ik?
–    Wat kan ik?
–    Wat wil ik?
–    Wat kies ik?
–    Hoe bereik ik dat?
•    een persoonlijk- en een beroepsprofiel als grondslag voor een actieplan.

Een loopbaantraject gaat uit van een grote mate van zelfwerkzaamheid van de medewerker door het doen van oefeningen, testen en reflectieverslagen tussen de gesprekken.