Site Loader

7-stappen schema loopbaantraject

U overweegt bij mij een loopbaantraject te gaan volgen. Het is dan belangrijk in hoofdlijnen te weten wat er in uw loopbaantraject aan de orde komt. Deze zeven stappen lijken standaard; de inhoud is altijd maatwerk.

Bovenstaand schema (met dank aan Geert Hummelen) geeft in een aantal stappen weer wat u kunt verwachten.

Wilt u meer weten dan volgt hieronder een korte uitleg:

 

Wat is mijn vraag?

In een intakegesprek staat u uitvoerig stil bij de vraag die u beantwoord wilt hebben. Het is mijn taak door de juiste vragen te stellen, u te helpen de vraag zo concreet mogelijk te maken.

 

Wie ben ik?

In dit onderdeel gaat u op zoek naar uw persoonlijke eigenschappen en kernkwaliteiten. Dat kan op verschillende manieren. U krijgt inzicht in uw sterke eigenschappen die u (ontwikkeld) hebt en u maken tot de persoon die u bent.

 

Wat kan ik ?

U krijgt inzicht in uw kwaliteiten die voor uw huidige en toekomstige beroep van belang zijn. Wat u kunt inzetten in een toekomstige baan. Soms zijn dit competenties die u in uw leven ontwikkeld hebt; soms is het gedrag dat van nature bij u hoort.

Als u een groot invoelend vermogen hebt (stap 2) dan kunt u meestal goed luisteren naar wat anderen zeggen.

 

Wat wil ik?

Uw persoonlijk profiel is hierboven door u zelf is geschetst. Nu ontdekt u via oefeningen en testjes wat u eigenlijk graag wilt als het gaat om uw toekomstig beroep of functie. U heeft zicht op de richting waar uw ideaal ligt.

 

5. Wat kies ik?

Er zijn soms omstandigheden die het nodig maken om uiteindelijk iets anders te kiezen dan het meest ideale. Niet iedereen is het gegeven met zijn baan een Hawaï gevoel te creëren. Een gevoel van Yes! ik ga er voor, kan ook voldoende zijn. We bespreken de beren die op de weg zitten en u maakt een definitieve keuze.

 

6. Wat doe ik?

U besluit na stap 5 verder te gaan. U richt uw aandacht op de vraag: hoe ga ik mijn doel bereiken door het maken van een actieplan. Dat kan er voor de korte termijn anders uitzien dan voor de lange termijn.

 

7. Hoe kom ik er?

Zaken als netwerken, solliciteren en/of studeren komen aan de orde. Daarbij krijgt u persoonlijke hulp.

Het traject ronden wij af met een evaluatie. Centraal staat hierbij of uw vraag van het begin voldoende beantwoord is.

Post Author: admin

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.